חני לוי – מדריכת הורים ויועצת שינה ללא בכי https://sleep-consulting.co.il חני לוי מומחית בהדרכת הורים ויעוץ שינה לתינוקות ופעוטות ללא בכי Thu, 16 Jun 2022 09:07:09 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 למה התינוק לא ישן טוב במהלך היום? https://sleep-consulting.co.il/?p=1857 https://sleep-consulting.co.il/?p=1857#respond Thu, 16 Jun 2022 08:51:21 +0000 https://sleep-consulting.co.il/?p=1857

אחת האמהות בקבוצה פנתה אליי השבוע ושיתפה אותי שהתינוק שלה בן החודשיים לא ישן בכלל ביום אבל בלילה יכול לישון רצוף, והאם זה הגיוני….

אז באמת יש תינוקות שזה קורה להם.

אנחנו בעצם נראה שבמהלך היום התינוק יתקשה להירדם או ישן תנומות ממש ממש קצרות ובלילה הוא ירדם בקלות וישן כמה שעות טובות ורצופות.

למעשה, כשהתינוק לא ישן במהלך היום, הוא צובר עייפות ומגיע לשנת הלילה כשהוא בעייפות יתר. ואז רואים תינוק שנרדם מאוד מהר, ממש כמו שאט דאון, שהגוף ״מכבה״ את עצמו במכה.

אבל שניה לפני ההתלהבות שהתינוק ישן בלילה, חשוב להבין שתינוקות בגילאי לידה עד שלושה חודשים אמורים לישון בין 15-16 שעות ביממה בממוצע!

ובכלל, שנת לילה מסוג כזה היא פחות איכותית והורמונים חשובים לגדילה והתפתחות לא מופרשים בצורה מיטבית.

ולכן מה שנרצה לבדוק זה מה קורה בהרדמות במהלך היום ומה מקשה על התינוק להירדם.

נבדוק בין היתר מה קורה בהרדמה, מה האווירה בזמן ההרדמה, מתי מנסים להרדים את התינוק, מה המצב הרגשי שלנו, תזונה, אפילו מה היה בזמן ההריון והלידה וגורמים נוספים, כל זה כדי להבין בדיוק מה משפיע על השינה של התינוק שלנו.

אז בשורה התחתונה- לא להמעיט בערכן של תנומות היום, גם אם התינוק ישן טוב בלילה.

אז בואו תשתפו אותי – מה קורה אצלכם במהלך היום? איך התינוק שלכם נרדם וכמה הוא ישן?

]]>
https://sleep-consulting.co.il/?feed=rss2&p=1857 0
התינוק מתעורר כשמניחים אותו במיטה. מה עושים? https://sleep-consulting.co.il/?p=1080 https://sleep-consulting.co.il/?p=1080#respond Mon, 21 Feb 2022 11:21:16 +0000 https://sleep-consulting.co.il/?p=1080

הרבה פעמים קורה שאנחנו מרדימים את התינוק על הידיים וכאשר עושים את התנועה לקראת הנחתו במיטה הוא מתחיל לנוע באי נוחות, מתעורר ובוכה מיד עם הנחתו במיטה.

מדוע זה קורה?

יכולות להיות לכך הרבה סיבות:

  1. יתכן כי זיהינו סימני עייפות מאוחרים מדי, אולי לא עייפות יתר אבל רצוי היה להתחיל את תהליך ההירדמות 10-15 דקות קודם.
  2. המעבר בין מה שעשינו קודם להנחתו במיטה היה חד מדי ואז הגוף נכנס לשינה עם כל מיני הורמונים בגוף וכשמניחים אותו במיטה הוא מתעורר.
  3. יתכן שיש משהו בתהליך ההרדמה עצמה שגורם לנו המבוגרים לחוסר סבלנות וסטרס, למשל שיחת טלפון חשובה שאנו מצפים לה.
  4. יכולות להיות סיבות פיסיות שאז חשוב לפנות לגורמים מטפלים ולבדוק את ההיבט הרפואי ולשלול בעיה רפואית.

יכולות כאמור להיות המון סיבות

מה עושים?

נשים לב שהתינוק מתחיל תהליך הרדמה עם סימני העייפות הראשונים, כשהוא רק מתחיל להיות עייף ואז יש לנו את הזמן לעשות את התהליך בניחותא ולא בחדות. חשוב שהמעבר לשינה יהיה רגוע ושליו באווירה נעימה ורגועה. אפשר לבדוק אם יש משהו בהרדמה אצלנו המבוגרים, שגורם ללחץ אצלנו. אם זיהינו משהו נקודתי, כדאי אולי שבן הזוג יחליף אותי.

חשוב שנדע להתייחס לרגשות של הילד ולתשדורות שהוא מעביר אלינו כפי שבאים לידי ביטוי בגופו ובקולו. כך נדע לתת מענה טוב יותר לרגשותיו ולצרכיו.

שיהיה בהצלחה,

באהבה, חני

]]>
https://sleep-consulting.co.il/?feed=rss2&p=1080 0
שינה בגיל ארבעה חודשים https://sleep-consulting.co.il/?p=1037 https://sleep-consulting.co.il/?p=1037#respond Thu, 17 Feb 2022 18:30:12 +0000 https://sleep-consulting.co.il/?p=1037

ארבעה חודשים? מה קורה בגיל זה אצל התינוק שלנו? מה משתנה? איך אפשר לעזור לו לישון טוב יותר בעזרת הרדמות קצרות יותר ורגועות יותר?

בגיל זה התינוק עובר קפיצת גדילה התפתחותית בהמון תחומים: קוגניטיבית, מוטורית, הבנה ועוד.

המודעות של התינוק לסביבה עולה, הוא הרבה יותר סקרן. לעיתים זה משפיע גם על האכילה. התינוק אוכל הרבה פחות במשך היום ואז עלול להתעורר יותר במשך הלילה להשלמה תזונתית. תינוק שהיה רגיל כבר לישון טוב במשך הלילה עשוי להתעורר כל שעה שעתיים ולבקש אוכל.

מה שאני ממליצה לעשות במקרים כאלה זה לעשות את כל המעברים  בצורה הדרגתית.

יש לקחת בחשבון שהתינוק חווה הרבה מאוד שינויים עם עצמו, בתוך הגוף שלו ואז נרצה לספק לו זמנית דווקא סביבה עם גירויים  מופחתים במהלך טקסי השינה. כדאי שיהיה חדר שאפשר להחשיך אותו במהלך היום, שיהיה פחות רועש, פחות רהיטים וכד'.

אני רוצה להרגיע ולציין שזו תקופה חולפת. יש הורים שחווים שינוי קיצוני בהתנהגות התינוק סביב השינה. חשוב לא להיבהל! זו תקופה שיכולה להמשך שבוע, חודש, תלוי תינוק וזה מאוד אינדיבידואלי.

אפשר ורצוי לקחת בתקופה זו צעד  אחורה. גם אם התינוק כבר נרדם בכוחות עצמו וכעת הוא מתקשה ומבקש יותר עזרה, למשל שירימו אותו, ינדנדו אותו וכו', כן נאפשר את זה בתקופה שהוא זקוק לזה.

חשוב שניתן מענה מותאם לצורכי התינוק בכל רגע נתון כי היענות כזו דווקא תעזור לתינוק לשחרר את העזרה הזו מהר יותר.

בהצלחה ובאהבה, חני.

]]>
https://sleep-consulting.co.il/?feed=rss2&p=1037 0
הרדמה ללא נדנודים… יש דבר כזה? https://sleep-consulting.co.il/?p=988 https://sleep-consulting.co.il/?p=988#respond Wed, 16 Feb 2022 18:57:21 +0000 https://sleep-consulting.co.il/?p=988

לפני שאענה על השאלה, נבדוק תחילה של מי הצורך?

התינוקות שלנו שהיו ברחם רגילים לישון עם תנודות האם. האם זזה במשך היום והעובר ישן ברחמה תוך כדי תנועה. לכן טבעי והגיוני שיהיה לתינוקות נוח להירדם באופן הזה- נדנודים.

דבר נוסף שחשוב לשים לב אליו הוא אלינו המבוגרים. תהליך ההרדמה מאוד ארוך ועשוי לקחת גם חצי שעה ואפילו שעה. זה תהליך שהורים רבים ימצאו אותו כמשעמם, ולפעמים יבחרו לעשות משהו תוך כדי כמו נדנוד. לעיתים זה תהליך שהתקבע דווקא אצלנו.

אז השאלה היא מי צריך את הנדנוד? האם זה הרגל שהתקבע אצל המבוגר המרדים או התניה שנותרה אצל התינוק ואז שווה להתחיל ללמד את התינוק איך להירדם בלעדיה. כמובן שהשינוי יעשה בהדרגה.

דבר נוסף שעלול לקרות הוא כאשר אנחנו מלווים תהליך הרדמה ארוך בנדנוד התינוק עלול לפתח תלות בנדנוד, ואז נראה שבכל פעם שאנחנו נעצרים, התינוק מייד יפקח את עיניו. בנוסף, יהיו תינוקות שיזדקקו לשיטה נוספת אחרת על מנת להירדם, שיטת הנדנוד כבר לא תעבוד עליו.

המלצתי היא להפסיק את ההירדמות תוך כדי נדנוד, נדנוד אינו פתרון ובטח לא לטווח ארוך.

אז מה עושים?

ראשית נרצה לבדוק מתי זה הזמן הכי מדויק עבור התינוק שלנו להיכנס לתהליך של שינה. חשוב שנזהה את הסימנים הראשונים של העייפות ולא נתחיל בתהליך שהתינוק עייף מדי.

נרצה לראות ששאר הצרכים של התינוק מולאו: שהוא שבע, יבש כו'.

מילת הרגעה: גם אם התינוק "רגיל" לישון באמצעות נדנוד, אין מה לדאוג, תמיד אפשר לבצע שינויים. הקטנטנים שלנו למדים מהר, הם סתגלנים במיוחד בשנות חייהם הראשונות.

חשוב להבין שהשינוי הוא הדרגתי. אם התינוק רגיל לנדנוד חזק על כדור פזיו למשל, נאט את הקצב ואת עוצמת הנדנוד. נשים לב שגוף התינוק רפוי, שהוא רגוע. אם התינוק מתנגד ובוכה, נמשיך עם הנדנוד עד שיירגע. אנחנו צריכים שהתהליך יהיה רגוע וללא בכי. חשוב שלא נפחד מרגע העצירה, ונקח בחשבון שהתהליך עשוי לקחת מספר ימים. כל תינוק בקצב הלמידה שלו.

 נשים לב לאין תהליכים שיסתרו את התהליך החדש, למשל קפיצת גדילה, כאבים, חולי וכו'. בימים כאלה עדיף לקחת צעד אחד אחורה ולא ללמד הרגלים חדשים.

כדאי  שנתאזר בסבלנות, שהתהליך יוטמע ברוגע וללא בכי.

שלכם באהבה, חני.

]]>
https://sleep-consulting.co.il/?feed=rss2&p=988 0